27/10/13

Προσχέδιο για μια υπέρβαση


Εισερχομενη η κοινωνια μας σε εποχη μεταβατικη, αποκαλυπτει τις αυτοκαταστροφικες της τασεις σε ολη τους την ενταση. Ο ελληνοθρησκος χωρος καλειται να οδευσει προς το μελλον της πατριδας μας μεσα απο την συνυπαρξη ατομων που, υπο αλλες συνθηκες, θα σκοτωνονταν μεταξυ τους. Πιστευουμε στη συνυπαρξη ως μονη βιωσιμη λυση, εχοντας κι εμεις μεγαλωσει αναμεσα στα αβυσσαλεα χασματα που αυλακωνουν την κοινωνικη μας πραγματικοτητα. Επισης, πιστευουμε οτι το να εισαι Ελλην πολυθεϊστης συνεπαγεται αυξημενη ανοχη στην αντιθετη αποψη.



17/10/13

Bill Tsamis και Byzantine Metal


"Αν η Ρωμαϊκη αυτοκρατορια, ο Σοβιετικος κομμουνισμος, ο Νιτσε, ο Φροϋντ, ο Μαρξ, ο Βολταιρος και αλλοι δεν μπορεσαν να νικησουν τον Χριστιανισμο, σοβαρα δεν νομιζω πως οι Rotting Crist, οι Impaled Nazarene και οι Slayer εχουν καμμια πιθανοτητα. Οπως λεει και η 'Προς Εβραιους' επιστολη: φοβερον το εμπεσειν εις χειρας Θεου ζωντος."

Ομως το Επικο που ξεραμε απο παλια δεν ειχε τοση αυτοπεποιθηση. "The dragons you've denied and wish to slay...", προειδοποιουσε.



15/10/13

Game of Thrones vs. Warhammer 40k



Μεσημέρι Κυριακής σε αίθουσα του δευτέρου ορόφου κτηρίου βρισκόμενου κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Συνέλευση και εκλογές σωματείου ελληνόθρησκων. Ο κόσμος πολύς, οι δεκαετίες της μεγάλης κατηγορίας σχεδόν μονοπωλούν την ηλικιακή του σύσταση.

14/10/13

Απολογία για μια Χρυσή Νεότητα



Αφορμή της παρούσης απολογίας είναι ένα άρθρο που διάβασα στο zougla.gr, τελευταίο και μάλλον παρακατιανό δείγμα μιας μακράς σειράς στην αρχή της οποίας φιγουράρουν πονήματα των μεγαλύτερων μαγισσοκυνηγών που διαθέτει η αγορά μας σήμερα.

10/10/13

Στον αξιότερο της γενιάς του.



Ο Λυσίμαχος ήταν ο αξιότερος της γενιάς του. Το βιβλίο που έγραψε είναι δεκαετίες μπροστά, από οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ως συγκριτική μελέτη της ελληνικής ιστορίας με την ευρύτερη ανατολικομεσογειακή. Ο οίκος του ιδίου και της οικογενείας του, υπήρξε για πολλά απογεύματα οίκος του ίδιου του Έθνους.
Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε.

6/10/13

Χρυσαυγίτες. 'Παγανιστές' ή 'Χριστιανοί';

Παρατηρω Ελληνοθρησκους να προσπαθουν με θερμη να αποδειξουν πως οι Χρυσαυγιτες δεν ειναι Παγανιστες, αλλα Χριστιανοι. Η υποθεση αυτη ξεκινησε απο τοτε που ξεκινησε και η Ορθοδοξη Εκκλησια (Ο.Ε) να καταριεται τους πρωτους. Ωστοσο, το πληρες ιστορικο παει αρκετα πισω. Ας κανουμε μια απαραιτητη ανασκοπηση.