8/8/16

Ξεμπερδεύοντας με τη Νέα Αριστερά




"Ας δώσουμε λίγη προσοχή σ' εκείνο το εδάφιο όπου λέει ο Ιησούς: «(...) εκείνοι που θα πιστέψουν, αν τύχει και πιούν θανατηφόρο δηλητήριο δεν θα πάθουν τίποτα.» [Μαρκ. 16.18]. Θα πρέπει τουλάχιστον οι εκλεκτοί ιερείς τους, και μάλιστα όσοι έχουν βλέψεις να γίνουν επίσκοποι, δηλαδή προκαθήμενοι της εκκλησίας, να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο για να κριθούν: να πιούν το θανατηφόρο δηλητήριο και όποιος δεν πάθει τίποτα να προκριθεί. Αν δεν έχουν το θάρρος να αποδεχτούν τον τρόπο αυτό τότε ομολογούν ότι δεν πιστεύουν στον Ιησού."
Πορφύριος, Κατά Χριστιανών, ΙΙΙ.16

"Αφού λοιπόν ο θαυμάσιος νόμος τους τούς προτρέπει να απαρνηθούν τα υπάρχοντά τους ώστε να πορευθούν πιο εύκολα προς τη βασιλεία των ουρανών, γι' αυτό και εμείς, συμφωνώντας με τους αγίους τους, δώσαμε διαταγή να κατασχεθούν όλα τα χρήματα της εκκλησίας των Εδεσσηνών και να δοθούν στους στρατιώτες, και τα κτήματά τους να προστεθούν στη δική μας ιδιοκτησία. Έτσι, ώστε, φτωχαίνοντας να σωφρονιστούν και να μη στερηθούν τη βασιλεία των ουρανών στην οποία ακόμη ελπίζουν."
Ιουλιανός, επιστολή προς τους αρειανιστές της Έδεσσας με αφορμή επίθεσή τους προς τους γνωστικούς οπαδούς του Ουαλεντίνου


Ένα από τα αγαπημένα δόγματα της Νέας Αριστεράς, του πολιτικοθρησκευτικού μορφώματος που εξουσιάζει κοινωνικά το μεγαλύτερο μέρος του λεγόμενου δυτικού κόσμου, το οποίο δόγμα χρησιμοποιείται προς άφεση των αμαρτημάτων και εξαγιασμό του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, είναι ότι οι πόροι που υφάρπαξαν τα δυτικά κράτη, οι πάλαι ποτέ θαλασσοκρατορίες, από τα έθνη της Ασίας και της Αφρικής μέσω των αποικιών και των σφαιρών επιρροής τους, είναι ο κυριότερος παράγοντας της αναπτύξεως, της ευημερίας και της σημερινής ευωχίας την οποία τα δυτικά αυτά κράτη απολαμβάνουν. Αυτή η αφήγηση χρησιμοποιείται από τη Νέα Αριστερά ώστε να επιρρίψει στον σημερινό δυτικό άνθρωπο τη συλλογική ευθύνη, ενοχή, και ανάγκη ανταποδόσεως του κλεμμένου πλούτου. Μέσο για την ανταπόδοση αυτή και προαπαιτούμενο της ηθικής αποκατάστασης του δυτικού κόσμου γίνεται η αποδοχή και νομιμοποίηση της παράνομης, μαζικής λαθρομετανάστευσης. Ενώ ο Φιλελευθερισμός προάγει τη λαθρομετανάστευση στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης των δυτικών (φέρτε λαθρομετανάστες για να μεγαλώσει η αγορά εργασίας, νομιμοποιήστε τους για να χτυπηθεί η λαθροαπασχόληση, φέρτε περισσότερους για να μη χρεοκοπήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, κτλ) η Νέα Αριστερά την προασπίζεται στο όνομα της αποζημίωσης των τριτοκοσμικών. Η αποικιοκρατία είναι το προπατορικό αμάρτημα των δυτικών χάριν του οποίου οι απόγονοί τους οφείλουν να φτωχοποιηθούν, να εποικιστούν, να κατακτηθούν και να αφομοιωθούν από πολυπληθέστερες μάζες της Ασίας και Αφρικής, ώστε τελικά να συγχωρεθούν, εξομειούμενοi με τα άλλοτε θύματά τους. Η αγιοσύνη λέγεται 'κοινωνική δικαιοσύνη'.

Εδώ γίνονται εμφανείς διάφορες αντιφάσεις όπως η απόδοση συλλογικής ευθύνης, πρακτική την οποία η αριστερά υποτίθεται απορρίπτει μετά βδελυγμίας χρεώνοντάς τη στους πολιτικoύς αντιπάλους της άκρας δεξιάς. Το να λες ότι ο σύγχρονος δυτικός ζώντας σε κάποια χώρα του λεγόμενου πρώτου κόσμου ευθύνεται για γεγονότα που συνέβησαν μερικές γενεές πριν τη δική του, για την υφαρπαγή πλούτου που ποτέ δεν του απονεμήθηκε, παρά συσσωρεύθηκε σε λίγους προνομιούχους οι οποίοι τελικά μπορούν να μη σχετίζονται ούτε γεωγραφικά με τη σημερινή δύση, είναι ακριβώς το ίδιο με το να δικαιώνεις π.χ. τους Χιτλερικούς για τις διώξεις κατά των Εβραίων επειδή κάποιοι ομοεθνείς τους θησαύριζαν στη Γερμανία κατά τον μεσοπόλεμο. Έπειτα έχουμε τη λεγόμενη 'λευκή ενοχή' που η αριστερά καταλογίζει ειδικά στον λευκό δυτικό και προέρχεται από την κατάκτηση Αφρικής και Αμερικής και την εκδίωξη ή υποδούλωση των ιθαγενών, οι οποίοι υφίστανται πλέον ως μειονότητες στις δυτικές κοινωνίες. Εδώ η αριστερά φαίνεται να μην έχει κανένα πρόβλημα συνύπαρξης με μειονοτικούς εθνικισμούς, αλυτρωτισμούς και θεωρίες παλιννόστησης με χαρακτηριστικότερη αυτή των Μεξικάνων στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ. Επιπλέον δεν μπορούμε παρά να προσέξουμε ότι στους λευκούς καταλογίζεται η γεωστρατηγική πρακτική σύμφωνα με την οποία έθνη ανέκαθεν πολεμούσαν, εισέβαλαν και υποδούλωναν άλλα έθνη από την προϊστορία ακόμη. Στην κατάκτηση των αμερικανικών και αφρικανικών φυλών οι Ευρωπαίοι δεν έκαναν τίποτε διαφορετικό από ό'τι οι ίδιες έκαναν απέναντι στις γειτονικές τους ασθενέστερες φυλές, ήδη πριν την άφιξη των Ευρωπαίων.

Το πόσο αβάσιμη και ανήθικη είναι η Νέα Αριστερά στην υποστήριξη αυτού του δόγματος δεν φαίνεται μονάχα από τις λογικές της αντιφάσεις, αλλά και από το γεγονός ότι στους αμαρτωλούς δυτικούς συγκαταλέγονται και χώρες όπως η Ελλάδα. Τι κι αν στη δική μας περίπτωση δεν υπήρξαν ποτέ αποικίες ή πραγματική ευημερία; Τα ελλαδικά υποκαταστήματα της Νέας Αριστεράς αυτοσχεδιάζουν μετατρέποντας το υλικό χρέος σε ηθικό, ώστε να χρεώσουν πράγματα όπως το 'φιλότιμο', η 'ανθρωπιά' και η 'ελληνική φιλοξενία'. Μέχρι εδώ βρισκόμαστε βαθιά στο έδαφος της δεισιδαιμονίας και παρακολουθούμε την προσπάθεια ενός πολιτικοθρησκευτικού μορφώματος να αυτονομιμοποιηθεί ηθικολογώντας.

Όμως στα κεντρικότερα αμφιθέατρα του δυτικού κόσμου έχουν πλέον αρχίσει να ξεμπερδεύουν με τα πεντηκονταετή δόγματα της Νέας Αριστεράς και το πανηγυρικό της διαδικασίας γίνεται αντιληπτό στο παρακάτω βιντεάκι, όπου ο αμερικανοινδός ρεπουμπλικάνος απολογητής της ελεύθερης αγοράς Dinesh D'Souza δίνει διάλεξη στο κολέγιο Amherst. Ο Σούζας όντας επίσης χριστιανός άρα εξοικειωμένος με τη δεισιδαιμονία, γελοιοποιεί μια γαλαρία αναρχοαριστερών μαθητών και καθηγητών χρησιμοποιώντας ακόμη μια αντινομία της Νέας Αριστεράς που είναι η ασυνέπεια λόγου και πράξης. Το σφάλμα των Αμερικάνων που τους κόστισε την ακαδήμειά τους ήταν το ότι ποτέ δεν πίστεψαν πως η αλάνθαστη free market θα άφηνε κάποιον να πληρώνει δίδακτρα της τάξεως των 27000 δολαρίων ετησίως για να ακούει τα χαχανητά ανδρόγυνων αναρχοαριστερών 'καθηγητών'. Νόμιζαν ότι η ακριβή εκπαίδευση θα απέρριπτε από μόνη της την ηλιθιότητα, με την ίδια σιγουριά που οι τελευταίοι Εθνικοί πίστευαν στην απόρριψη του Χριστιανισμού από τους εύπορους πολίτες που μπορούσαν να διαβάσουν τις λογικά δομημένες αναλύσεις τους.

Η συνέχεια επί της οθόνης...









Υστερόγραφο
"εὐκοπώτερον γάρ ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν" [Λουκ. 18.25]

Μια καλή αναλογία αυτού που λέει ο D'Souza στο 1:16:50

"Για εσένα αυτή η υποκρισία δικαιολογείται πλήρως επειδή μάχεσαι προς όφελος των φτωχών"

ακολουθώντας την εξομολόγηση ηθικής προστυχιάς του αριστερού από το 1:11:00

"Στο Γυμνάσιο ήμουν εθελοντής οικοδιδάσκαλος για ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος άρα χρησιμοποιώ τα προνόμιά μου για να βοηθώ τους φτωχούς, εξάλλου πρέπει κι εγώ να επιβιώσω σύμφωνα όχι μόνο με τα ηθικά μου πρότυπα αλλά και τις συνθήκες που μου επιβάλλει το διεφθαρμένο σύστημα στο οποίο ζω και μη ξεχνάς ότι πρέπει να είσαι επιεικής απέναντι σε αυτούς που κάνουν ό'τι μπορούν, όπως εγώ. Επίσης όλοι έχουμε τα χέρια μας λερωμένα και είμαστε υποκριτές σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό."

βρίσκεται σε πρόσφατο βίντεο όπου κάποιος ζηλωτής Σαουδάραβας μουλάς, εκφέροντας έναν λόγο προνεωτερικό, ειλικρινή και απαλλαγμένο από τα πρόστυχα φτιασίδια της δυτικής αριστερής αριστοκρατίας, προτρέπει κάθε νεαρό μουσουλμάνο στο καθήκον να πάει να πολεμήσει στη Συρία λέγοντας ότι όποιος αποφεύγει τον ιερό πόλεμο είναι αμαρτωλός ενώπιον του Αλλάχ. Ωστόσο, διευκρινίζει ο Σαουδάραβας, αν κάποιος διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά και μπορεί να προσφέρει 20 ή 30 χιλιάδες πετροδολάρια το μήνα (πανάκριβο το μεσαιωνικό Ισλάμ, ή αριστερά του Amherst ζητάει τόσα το χρόνο) τότε αυτό είναι ακόμη καλύτερο από το να ζωστεί κάποιος τα εκρηκτικά και να πάει να ανατιναχθεί ανάμεσα στους απίστους, επειδή σε αυτή την περίπτωση θα κάνει τζιχάντ με τα λεφτά του...










2 σχολια:

Ανώνυμος είπε...

λες γι αυτο οι συριζαιοι να ειναι τοσο ανοιχτοι στους μουσουλμανους επειδη ειναι κατα πολυ φτηνοτεροι και δεν αισθανονται απειλη απο ανταγωνισμο ;
σου λεει το δικο μουτζιχαντ θελει μονο ανθρωπινα δικαιωματα σιγα μη μου παρουν τη πελατεια οι πρωτογονοι του αλλαχ ;;;

ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ είπε...

Κοίτα ισχύει και εδώ το ό'τι πληρώνεις παίρνεις. Οι ισλαμιστές έχουν τις 72 πανώριες παρθένες, οι αριστεροί έχουν την Γαϊτάνη την Βαλαβάνη και τις 72 femen.

Δημοσίευση σχολίου