17/5/17

Βαρείς Ίπποι


















Κι όταν οι μεγιστάνες του πετρελαίου θα έχουν πια στεγνώσει
και οι νύχτες όσο πάνε θα παγώνουν.
Τότε θα αποταθούν στη δύναμή σας, την απαλή σας ισχύ
στην ευγενή σας χάρη και υπομονή.
Και ξανά θα τεντωθείτε στον ήχο των γλάρων
κινώντας για όργωμα βαθύ, προσφέροντας.
Σαν άρματα που βρίσκονται στου λόφου την κορυφή
στον κρύο βοριά στραμμένα
κάτω από δύσκαμπτη αρματωσιά, στον κόσμο δεμένα
το χαμήλωμα του ήλιου προφταίνοντας.

Δώστε μου τροχό από ξύλο δρυός
Χαλινάρι από γυαλισμένο δέρμα
Έναν βαρύ ίππο κι ουρανό που βροντά,
βαρύ καιρό αναδεύοντας.










2 σχολια:

Αηδιασμένος με τους μοντερνόψυχους που καμώνονται τους αρχαιόθρησκους είπε...

Καταπληκτικό ιστολόγιο που το ανακάλυψα μόλις προ ολίγων ημερών. Διαβάζοντας πολλές αναρτήσεις,τις οποίες και καταευχαριστήθηκα, δεν απόρησα καθόλου που στα δεξιά της οθόνης φιγουράρει το έμβλημα τού οίκου του Θύρσου. Είναι η πιο αξιοπρεπής ομάδα Εθνικών που υπάρχει εκεί έξω με σοβαρές απόψεις πάνω σε κάθε είδους θέμα. Και αυτη σας η σοβαρότητα ακριβώς, είναι που με κάνει να πέφτω απ' τα σύννεφα - κυριολεκτικά - κάθε φορά που συνειδητοποιώ τις πολύ αγαστές σχέσεις που διατηρείτε με το επονομαζόμενο "Ύπατο Συμβούλιο Ελληνων Εθνικών". Τα πρώτα ονόματα του ΥΣΕΕ αμα διαβάσουν τις απόψεις σας εδω μέσα θα σας πούνε φασισταριά του κερατά κτλ. Αλλά εσείς τους δίνετε τιμητικές πλακέτες; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.. Ψιλιάστηκα ότι κάτι πάει πολύ στραβά μ' αυτούς όταν είχα παρακολουθήσει στο youtube μια ομιλία του Ρασσιά με τίτλο "Ο διωγμος των Γερμανων πολυθειστων απο τους Ναζι", όπου πραγματικά έχει κάνει το άσπρο μαύρο μόνο και μόνο επειδή είναι παλαι ποτε χίππης, φανατικός δημοκράτης και αντιφασίστας. Το νούμερο δύο της οργάνωσης πατάει λάικ σε δημοσιέυσεις με γαμους ομοφυλοφίλων, τεκνοθεσίες απο πουστηδες και τραβέλια. Και το άκρον άωτον ήταν η ανακοίνωση που έβγαλαν καταδικάζοντας τις αναισθησιολόγους που αρνουνται να προχωρήσουν σε έκτρωση όταν δεν συντρέχει κίνδυνος!!!!!! Διαβάστετα σχόλιά τους στην συζήτηση κάτω απο την εν λόγω δημοσίευση στο fb και θα σας σηκωθουν οι τρίχες της κεφαλής σας. Επειδή κριτίκαρα την άποψή τους και τάχθηκα με επιχειρήματα κατά των εκτρώσεων με βγάλανε οτι δεν είμαι Εθνικός και στο τέλος είπαν κιόλας ότι είμαι καμμένο ρωμαιόπουλο και μάλλον πρεπει να ειμαι..παπας!! Κι για να καταλήξω, τι σχέση έχετε μ' αυτούς τους αχθοφόρους του μοντέρνου κόσμου ρε παιδιά εσείς; Ειλικρινά και καλοπροαίρετα ρωτάω. Προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση αλλά πάντα αποτυγχάνω. Ίσως μπορείτε να δώσετε μια βοήθεια;

ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε σου ζητώ συγγνώμη για τους.. κάτι μήνες που είχα να μπω εδώ. Προσωπικά στηρίζω τον Θύρσο αν και δεν ανήκω στα μέλη του. Όσο για το ΥΣΕΕ, ουδέν σχόλιον. Και μόνο τα περί κάποιας ακατανόμαστης αδελφότητας η οποία και αποφάσισε την ίδρυσή του, σύμφωνα με τα όσα ιστορεί ο ίδιος ο αρχηγός του, αρκούν για να βγάλει ο καθ'ένας τα συμπεράσματά του.

Να πω ακόμα ότι αν ψάξεις τις αναρτήσεις θα βρεις αρκετή (και αρκετά ανελέητη) κριτική σε αυτό που ονομάζουμε χώρο, όπως επίσης και αρκετή υποστήριξη σε αυτό που ΔΕΝ ονομάζουμε Δημοκρατία (γιατί ονομάζουμε έτσι κάτι άλλο).

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Δημοσίευση σχολίου