22/1/18

Απλά



Όμως η αναβίωση της ελληνικής θρησκείας δεν μπορεί να αποτελεί μια αποκλειστικά θρησκευτική υπόθεση, όπως ακριβώς οι πρόγονοί μας -αλλά και όλοι οι άλλοι λαοί- δεν αυτοπροσδιορίζονταν με όρους αποκλειστικά θρησκευτικούς (το πως ορίζουν τον ελληνισμό τους οι Αθηναίοι του 480παχχ αποτελεί καλή απόδειξη αυτού). Η αναβίωση της ελληνικής θρησκείας συμβαδίζει με, και περιέχεται σε μια γενικότερη αναβίωση της ελληνικής παράδοσης και, εν τέλει, μια γενικότερη εθνοκεντρική πορεία. Με απλά λόγια, δεν είμαστε τα λευκά ράσα που αξιώνουν να αντικαταστήσουν τα φαιά, εισηγούμενοι πολλούς Γιαχβέδες στη θέση του ενός. Δεν είμαστε υμνητές οικουμενικών θεοτήτων με λιβανιστήρια σε σχήμα τρίποδα, ούτε σέχτα θρησκόληπτων με παράσημα αρχαιογνωσίας. Είμαστε Έλληνες εθνοκεντρικοί, κάτοικοι και γεννήματα αυτού του τόπου όπως οι θεοί μας, στα δικά τους μέτρα, είναι γεννήματα και κάτοικοι του τόπου αυτού. Για εμάς, το να θρησκευόμαστε κατά τα πάτρια συμβαδίζει με το να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια απέναντι σε άλλα έθνη και λαούς, ή να επιδιώκουμε το απαραβίαστο των κρατικών μας συνόρων ενάντια στην λαθραία εισβολή.


Παραβρεθήκαμε, όσοι έχουμε από καιρό επισημάνει τα παραπάνω,στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Ελάχιστοι σε σχέση με όσους έχουν κατα καιρούς αναρτήσει τη μούρη τους στο facebook και αλλού υπό τις λεζάντες "τελετή", "ιερείς", "αρχαιόθρησκοι", "εθνικοί" κτλ, αλλά και ελάχιστοι εντός της λαοθάλασσας φέρουσας τις σημαίες του νεοελληνικού κράτους. Ελάχιστοι, όπως οι επιζώντες. Είμαστε οι επιζώντες μιας γενιάς χαμένης, μιας σποράς προορισμένης να μην δώσει  καρπό. Αλλά και οι επι-ζώντες μιας εποχής αλλοτινής, στην οποία η θρησκευτικότητα δεν ξεχώριζε από την εθνική συνείδηση. Μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες του κόσμου που, με μια γαλανόλευκη εξέφραζε την εθνική ανησυχία μαζί με την βιοποριστική διαμαρτυρία του, βγήκαμε μόνοι μας να δείξουμε πως η πατρίδα είναι ο ιερότερος βωμός. Μέσα σε έναν 'χώρο' όπου πλεονάζουν η φαιδρότητα και η μικροπρέπεια, προσφέρουμε όσα δεν μας περισσεύουν για να διαφέρουμε. Και καθαρίζουμε την υπόληψη της Ελληνικής θρησκείας.

Αφήνουμε άσπρα ράσα, ιερά κειμήλια, πομπώδεις απαγγελίες, επώνυμες κοινότητες και νομικές αναγνωρίσεις σε όσους τα χρειάζονται. Εμείς, απλά κρατούμε την Ελλάδα ζωντανή.




0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου